Kórházunk, az augusztus 14-én pénteken megrendezett átadón, a Sri Chinmoy alapítványtól kapott festményeket.

Harmónia a gyógyászatban

                  Festmény adományozási program

     Sri Chinmoy Alapítvány, 1077 Budapest, Wesselényi u. 61.

 

A Sri Chinmoy Alapítvány Harmónia a gyógyászatban elnevezésű programja , önkéntes támogatók munkájával és felajánlásából végzi tevékenységét. Szervezetünk nonprofit közhasznú alapítvány, melynek fő tevékenységi körébe tartozik koncertek, kiállítások, sportesemények megszervezése.
 Alapértékünk az abba vetett hit, hogy együtt, saját önzetlen cselekedeteinkkel, mindannyian képesek vagyunk elősegíteni egy harmonikus világ megteremtését.
 
Alapítványunk névadója Sri Chinmoy (1931-2007) festőművész, humanitárius, zeneszerző, költő és sportoló, a Békefutás elindítója.
 Minden tevékenységével egyetlen cél elérésére törekedett: példát mutatni, és másokkal együtt megtanulni, hogyan élhetünk nagyobb harmóniában a világgal.
 Nonfiguratív, sokszínű festményei olyan alapvető emberi értékeket jelképeznek, mint például a világharmónia, a barátság, a tolerancia, a természet szépsége, az állatok és a művészet szeretete.
Sri Chinmoy alkotásaival szerte a világon találkozhatunk kiállításokon.
2011. októberében
, a festményeiből rendezett magyarországi kiállítást Őexcellenciája Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság nagykövete nyitotta meg.
 
Alapítványunk képviselői felajánlják, hogy felkeresik a kezdeményezésükre nyitott egészségügyi intézményeket, és azoknak, létesítményeinek harmonikusabbá tétele céljából Sri Chinmoy festmény reprodukcióit adományozzák.
 Meggyőződésünk, hogy az egészség megőrzés és gyógyulás egyszerre fizikai és lelki tényezők által befolyásolt folyamat.
Úgy érezzük, hogy az egészségügyi intézményekben elhelyezett pozitív lelki állapotot és üzenetet sugárzó festmények segíthetik az oda látogató betegek gyógyulását, és ezáltal könnyebbé tehetik az ott dolgozó orvosok és ápolók munkáját.
 
Az adományozást alkalmával alapítványunk egy félórás programban bemutatja Sri Chinmoy festészetét és harmónia filozófiáját, annak érdekében, hogy a fogadó egészségügyi intézmény személyzete megismerje és értékelje a festményeket, amelyek állandó kiállításának ilyen módon helyszínévé válik.
 

A programban résztvevő egészségügyi intézmények:

Baranya Megyei Kórház Sebészeti és Érsebészeti osztályai - Pécs (2008. február)

Vas Megyei Markusovszky Lajos Kórház - Szombathely (2008. november)

Pécsi Tudományegyetem  Idegsebészeti Klinika - Pécs (2008. december)

Rózsavölgyi Rendelő és Védőnői Szolgálat Zuglói Önk. Eü. Szolgálat - Bp. (2009. június)

Hetényi Kórház és Rendelőintézet - Szolnok (2009. október)

MÁV Korház és Rendelőintézet - Szolnok (2009. október)

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Szülészeti és Nőgy. Oszt. - Győr (2010. május)

Komlói Egészségcentrum Sebészeti Osztálya - Komló (2011. január)Az átadón készült videókat az alábbi linkeken lehet megtekinteni:

https://youtu.be/7H-ertcGdwc
https://furedtv.hu/video/sri-chinmoy-festmnyei-a-fredi-szvkrhzban