Copyright 2019 - Custom text here

Állami Szívkórház Balatonfüred

Főigazgatói köszöntő

Kedves Látogató!

 

A balatonfüredi Állami Szívkórház tulajdonosa a Magyar Állam, felügyeleti szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

 

Jelenleg a Szívkórház a szívbetegek komprehenzív rehabilitációjának országos intézete, emellett Veszprém-megye sürgősségi kardiológiai centrumaként is működik.

Mindez évente 7000 szívbeteg kardiológiai rehabilitációját és 2500-3000 aktív beteg invazív kardiológiai beavatkozását biztosítja (coronaria-intervenciók, PTCA, stent-beültetések, pacemaker-ICD-implantáció, reszinkronizációs-pacemakerterápia, klinikai szívelektro-fiziológia és radiofrekvenciás abláció a ritmuszavarok kezelésére).

Jól felszerelt kardiológiai ambulanciák, kitűnően képzett szakorvosok és szakdolgozók segítik a kórház osztályain fekvő szívbetegek gyógyítását és rehabilitációját.

 

Európában már számos helyen jól működő kardiológiai rehabilitációs centrumokhoz hasonlóan a megyei területi kardiológiai ellátás mellett Intézetünk kihasználja azt az egyedülálló és nagyszerű lehetőséget, hogy az aktív intervencionális vagy sürgősségi kardiológiai ellátás után azonnal biztosítja helyben a szívbetegek rehabilitációját.

 

Bízunk abban, hogy minden látogatónk - beteg, hozzátartozó, érdeklődő - érzékeli, hogy kórházunk elkötelezett a magas színvonalú gyógyító munka és a betegek szempontjainak mindenek feletti érvényesítése mellett. Orvosaink, szakdolgozóink kötelező szintentartó továbbképzésével egyidejűleg, folyamatosan fejlesztjük eszközeinket, berendezéseinket, szolgáltatásainkat, melyekről a honlapon is tájékoztatjuk Önöket.

Az elmúlt évek alatt uniós pályázati forrásokból sikerült intézetünk állagát megőrizni és a színvonalas karbantartással és komfortosítással betegeink jogos igényeinek megfelelni.

 

Honlapunkat megújítottuk, hogy Önök tájékozódjanak szívgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs tevékenységünkről és megismerhessék intézetünk múltját, jelenlegi működésünket, szolgáltatásainkat és jövőbeni terveinket.

 

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

 

 

Prof. Dr. Veress Gábor

főigazgató főorvos

f t g