TÁJÉKOZTATÓ BETEGADATOK KIKÉRÉSÉVEL KAPCSOLATBAN
 
Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók!
 
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 24.§-a alapján Önöknek jogukban áll saját, vagy közeli hozzátartozójuk egészségügyi adatait megismerni, egészségügyi dokumentációjáról másolatot kérni.
Intézetünkben az erre vonatkozó engedélyt a főigazgató adja meg.
Az egészségügyi adatok megismerésének, másolat igénylésének két módja van:
  1. Személyes megjelenéssel
Ebben az esetben a főigazgatói titkárságon kell jelezni szándékukat, személyazonosító okmányaik (személyi igazolvány, lakcím kártya, valamint saját adatok igénylése esetén TAJ szám is, hozzátartozó általi igénylés esetén a rokonságot igazoló iratok is) bemutatásával.
 
  1. Írásban (postai úton, vagy e-mailben)
Az írásos kérelmet a főigazgatónak címezve a főigazgatói titkárságra kell eljuttatni (Balatonfüred-8230, Gyógy tér 2., vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) a személyazonosító okmányok (személyi igazolvány, lakcím kártya, valamint saját adatok igénylése esetén TAJ szám is, hozzátartozó általi igénylés esetén a rokonságot igazoló iratok is) másolatának csatolásával. A hozzánk e célból eljuttatott okmány másolatokat a személyazonosítás megtörténtét követően azonnal megsemmisítjük. Kérjük, eredeti dokumentumokat ne küldjenek el!
Kérjük, hogy az írásos kérelemben a betegellátó osztályt, az igényelt dokumentumok körét (pl. zárójelentés), a másolat formátumát (fénymásolat, adathordozó stb.), illetve hozzátartozói igénylés esetén a rokoni fokot is szíveskedjenek feltüntetni. Az adatkiszolgáltatás joga hozzátartozó esetén megilleti a beteg házastársát, egyeneságbeli rokonát, testvérét, valamint élettársát.
Tisztelettel:
 
Az intézet vezetősége
Balatonfüred, 2021. szeptember 29.