Egészségügyi Eszközök energia megtakarítást célzó beszerzésének támogatása

Projekt azonosító száma: KEOP-5.6.0/E/15-2015-0088

ALACSONYABB ENERGIA-FELHASZNÁLÁSÚ BERENDEZÉS BESZERZÉSÉVEL ENERGIA MEGTAKARÍTÁS

Jelen projekt célja a balatonfüredi Állami Szívkórház saját tulajdonában lévő, elavult, ez által jelentős energiafogyasztónak tekinthető kardiológiai röntgen angiográfia készülék cseréje modern, alacsonyabb energia-felhasználású berendezés beszerzésével.

A balatonfüredi Állami Szívkórház 1970 óta végzi az országos- és regionális ellátáskeretében a szív és érrendszeri betegek rehabilitációs, valamint aktív kezelését. A kórház fejlődése és törekvései a progresszivitást figyelembevevő struktúraépítéssel jól szolgálják azokat a célokat, amelyek a régióban az országos szinthez méltányosan egyenlő, minőségi és magas színvonalú betegellátást eredményezik.

Az elmúlt 10 évben megvalósított fejlesztések a következők szerint járultak hozzá a kórház fejlődéséhez, az ellátás színvonalának növeléséhez és fenntartásához: A korszerű módszerek bevezetése hosszútávon jelentős költségcsökkentést tett lehetővé. Hosszabb távon a kardiológia járó- és fekvőbeteg szakellátás eszközfejlesztése által a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások csökkenthetők. A fejlesztésekkel tovább javítható a diagnosztikus tevékenység és a terápiás hatékonyság. Korszerű eszközök alkalmazásával a nemkívánatos események megszüntethetőek, műhibák száma csökkenthető. Így a betegellátás biztonsága nő.

A kórház fejlesztéspolitikájához illeszkedően, az energiahatékonyságot szem előtt tartva, jelen projekt keretében az intézmény az OEP által finanszírozott feladathoz szükséges régi, elavult röntgen helyett egy új, korszerűbb, energiatakarékosabb Siemens Artis Zee Floor típusú kardiológiai röntgen angiográfia berendezést használ.