Kedvezményezett neve: ÁLLAMI SZÍVKÓRHÁZ BALATONFÜRED

Balatonfüredi SzívkórházProjekt címe: BETEGBIZTONSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ KOMPLEX INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓ RENDSZERBEN

Támogatás összege: 112.804.127 FORINT

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2018.10.31

Projekt azonosító száma: EFOP-2.2.18-17-2017-00053

Projekt bemutatása:

Az EFOP-2.2.18-17-2017-0053 azonosító számú, „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben”projekt keretében az Állami Szívkórház komplex fejlesztést hajt végre a higiéniai berendezések és az informatikai rendszer fejlesztése kapcsán.
Az Intézmény kiemelt figyelmet fordít a kézhigiéniára, ezért különböző típusú, méretű, működési elvű adagolókat és azok tartozékait telepíti a kórház területén, ezzel biztosítva, hogy a betegek és a személyzet szélesebb körben tudjon a kézhigiéniára figyelni. Végeredményben a folyosókon, betegszobákon, közösségi tereken, mellékhelységekben is növelik a meglévő fertőtlenítő adagolók számát, és ezzel tovább csökkentve a fertőzések kialakulásának kockázatát.
Az informatikai rendszer átfogó fejlesztése során a kórházban lehetőség nyílik a vonalkóddal történő betegazonosításra, amely lehetővé teszi a pontos, precíz kezelések, vizsgálatok azonosítását. A beszerzésre kerülő eszközök csatlakoznak a medikai rendszerhez, ezért a kórházban kiépítendő vezeték nélküli hálózat (wifi) segítségével betegágy melletti azonosítást, vizsgálatkérést, gyógyszerelést is el lehet végezni a jövőben. A projekt keretében kiépített vezeték nélküli hálózat két célt szolgál: biztosítja a betegellátást végzőknek mobil eszközökhöz szükséges infrastruktúrát, illetve a betegek számára is lehetővé válik a wifi használat, ezzel növelve a betegelégedettséget az Intézményben. Emellett bővítésre kerül az informatikai szerver és számítógéppark is.
Az eszközbeszerzések mellett teljeskörű szoftverfejlesztés is megvalósul, amely egyszerűbbé teszi a betegellátásban a betegek illetve a vizsgálatkérések során keletkező minták azonosítását. A rendszer alkalmas arra is, hogy az esetleges rosszullét során megtalált betegek pontos azonosítása megtörténjen, és a mobileszköz segítségével az előzmény adatait megtekintve személyre szabott ellátást biztosítson a kórház. Az ügyeletben lévő orvos a kiépítendő rendszer segítségével sokkal könnyebben tud a betegágy mellett a betegről aktuális kezelési, ellátási, diagnosztikai adatokhoz jutni.