Kedvezményezett neve: 
ÁLLAMI SZÍVKÓRHÁZ BALATONFÜRED

Projekt címe: „AZ ÁLLAMI SZÍVKÓRHÁZ BALATONFÜRED JÁRÓBETEG
SZAKELLÁTÓ SZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE"

Támogatás összege: 279.529.810 FORINT

Projekt megvalósítás kezdete: 2022.04.01.

Projekt befejezési dátuma: 2023.11.30.

Projekt időtartama: 20 hónap

Támogatás mértéke: 100%

Pályázat finanszírozása: EURÓPAI STRUKTURÁLIS ÉS BERUHÁZÁSI ALAPOK

Projekt azonosító száma: EFOP-2.2.19-17-2017-00015

Projekt bemutatása: 

Az Állami Szívkórház Balatonfüred vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében az EFOP - 2.2.19-17 pályázati program keretében a járóbeteg szakellátáshoz kapcsolódó szakellátások fejlesztéséhez.
A több mint 279 milliós támogatás segítségével a jelen projekt a balatonfüredi Állami Szívkórház, járóbeteg-ellátó részlegének minőségét kívánja javítani a fizio- és mozgásterápiás medencék és környezetük régóta esedékes felújításával, az ambulanciák megközelíthetőségét és körülményeit javító fejlesztésekkel, kardiológiai és más speciális rendelések műszerezettségi szintjének javításával.
A fejlesztés eredményeként felújításra kerülnek a kórház területén a főépület földszintjén, az I., és II. emeletén a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátásokat kiszolgáló közlekedési területek, vizsgálók, vizesblokkok, illetve a fürdőépületben a medencetér és az öltöző-vizesblokk területei.
A felújítások mellett a projekt részeként beszerzésre kerülnek olyan eszközök, melyek hozzájárulnak a fenti szakterületek vonatkozásában az intézmény járóbeteg szakrendelései orvostechnikai eszközállományának modernizálásához.
Cél, a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátási területhez tartozó betegpopuláció magas szakmai színvonalon történő ellátása, mely várhatóan a betegek életkilátásainak és életminőségének javítását eredményezi.